Hvilken altantype skal jeg vælge?

Altaner kommer i mange forskellige afskygninger, og det kan være svært at overskue, hvilken altantype der er den rigtige, når man skal købe en altan. Det kommer helt an på din bolig, dens beliggenhed, dit budget og personlige ønsker. Læs derfor mere her, for at finde den helt rigtige altantype til dine behov.

Hvilke altantyper findes der?

Der findes mange forskellige altantyper, og altaner kan også ofte specialfremstilles, så de passer netop til den enkeltes behov. Overordnet set kan altaner klassificeres inden for de følgende 7 kategorier:

  1. Facademonterede altaner
  2. Altaner på søjler
  3. Spanske altaner
  4. Franske altaner
  5. Svalegange
  6. Tagaltaner
  7. Mansardaltaner

På balkon.dk kan du bestille alle altantyper

Gitte Munk LarsenEjer - Scandinavian Steelhouse

Facademonterede altaner

Facademonterede altaner er den mest udbredte altantype. Som navnet afslører, karakteriseres denne type altan ved at være monteret direkte på bygningens facade og ikke f.eks. på søjler eller i bygningens tagkonstruktion eller murkrone. Dette gør en facademonteret altan mere ligetil at montere, og dermed også billigere, da den ofte monteres på en helt jævn mur.

Facademonterede altaner kommer i mange forskellige typer og størrelser. Almindelige facademonterede altaner adskiller sig fra de mindre spanske eller franske altaner ved at have en større altanbund, som man kan sidde flere end to mennesker ude på. Altanen bliver på denne måde en forlængelse af huset eller lejlighedens indendørs areal.

Stor balkon på hvidt hus

Køb din facademonterede altan hos Balkon.dk

Hos Balkon.dk kan du købe flere forskellige facademonterede altaner med værn af stål eller glas. Altanbunden fås i det ovntørrede Jatoba hårdttræ, som giver din altan et flot og og stilrent udseende. Selve altanen produceres i varmforzinket stål, som er et robust og holdbart byggemateriale.

Altaner på søjler

Altaner på søjler er en større altantype, som understøttes af søjler, typisk af stål. Dette resulterer i en robust og stabil byggekonstruktion, som giver mulighed for en større altan, hvor der er plads til mange møbler og aktiviteter.

En altan på søjler er et særligt oplagt valg for husejere, hvor der er mere selvbestemmelse i forhold til byggetekniske regler og krav. Man kan dog også sagtens få opført en altan på søjler, hvis man bor i lejlighed eller etageejendom, så længe der foretages de korrekte byggetekniske foranstaltninger.

En større altan på søjler kan give et utal af fantastiske brugsmuligheder, som en mindre facademonteret altan ikke altid kan. Om sommeren og på varme forårs- og efterårsdage, er altanen på søjler et fantastisk samlingssted for familien, gæster og hvem man ellers vil nyde altanen med.

Altanen er oplagt at bruge som alternativ til spisestuen, når vejret er til det, udendørs biograf, ophængning af vasketøj, solningsområde om sommeren, træningscenter og hvad man ellers kunne få lyst til.

Altan på søjler

Køb din altan på søjler hos Balkon.dk

Hos Balkon.dk kan du købe altaner på søjler i lige præcis den facon og størrelse, som du ønsker. Vores standardmodeller inkluderer både større og mindre buede og firkantede altaner med værn i stål eller glas. Du kan også købe specialfremstillede altaner på søjler med trappenedgange, hvis du ønsker en mere direkte adgang til din altan.

Spanske altaner

Spanske altaner er en underkategori af facademonterede altaner, der er karakteriseret ved at have et mindre altangulv, som man kan gå ud på.

På mindre spanske altaner, er pladsen minimal, og de er derfor kun tiltænkt til, at man kan stå og nyde den friske luft og solen i en stund.

På større spanske altaner kan der også lige akkurat være plads til et mindre cafébordssæt, eller en lille bænk eller stol, som man kan sidde ude og nyde solens stråler på. Spanske altaner er derfor meget alsidige og kan bruges til mange forskellige formål, hvilket gør dem til et attraktivt valg for mange.

Spanske altaner er derudover også en god løsning for dig, som enten ikke kan eller ønsker at bruge en større sum penge på din altan. Derudover er en spansk altan ofte nemmere at få byggetilladelse til, da den ikke fylder særlig meget i gadebilledet.

Spansk altan

Køb din spanske altan hos Balkon.dk

Hos Balkon.dk tilbyder vi fire forskellige elegante og stilrene modeller inden for spanske altaner. Tre af disse, Daytona, Vegas og Aspen, har plads til et cafébord og to stole, så du rigtig kan slappe af på din nye altan. Den sidste og billigste model, Nevada, har et mindre repos, som man kan gå ud på.

Franske altaner

Franske altaner er den mindste altantype. En fransk altan er kendetegnet ved en indadgående altandør afskærmet af et værn i stål, glas eller smedejern. Den har ikke noget altangulv eller repos, man kan gå ud på, og derfor snarere en åbning ud til det fri.

Franske altaner er en oplagt løsning for dig, som ikke har budget til en klassisk altan, men som alligevel gerne vil åbne din lejlighed eller hus op for lys og frisk luft udefra. Franske altaner åbner en bolig op og skaber rummelighed, hvilket kan få din bolig til at opleves større. Fordi den franske altan i princippet blot består af et rækværk, er den klart den billigste og mindst indgribende løsning.

En fransk altan kan også være et godt valg, hvis du bor i et lejlighedskompleks, hvor en udgående altan ikke er en mulighed på grund af byggetekniske regler eller pladsmangel.

Sidst, men ikke mindst, er en fransk altan ligetil og nem at montere selv. Det er derfor også den altantype, som kræver klart mindst tid at få installeret, da du ikke behøver at få en montør ud først.

Fransk altan

Montér din franske altan nemt selv hos Balkon.dk

Når du køber en fransk altan hos Balkon.dk, får du en udførlig monteringsguide med, så det er lige til at gå til med arbejdet. Du kan bestille rækværker, altså franske altaner, hos os i varmforzinket stål eller glas i mange forskellige størrelser, så du er dækket ind uanset hvordan din bolig ser ud.

Svalegange

En svalegang er en overdækket, smal gang med rækværk, som eventuelt fører til et større altanplateau på en bygnings facade. En svalegang ligger som minimum i førstesals højde, og ses ofte på lejlighedskomplekser, som en sammenbunden altan for flere lejligheder på samme etage.

Svalegangen er en hyggelig og praktisk tilføjelse til enhver bolig. I et lejlighedskompleks fungerer den som en praktisk adgang til flere lejligheder på samme etage, og giver samtidig beboerne glæden ved en altan, som man kan sidde ude på.

Svalegange kan også sagtens monteres på huse, hvor den kan skabe en praktisk smutvej mellem husets rum på de øvre etager. Svalegangen ses også ofte som en adgang til en større altan, og kan på den måde også anvendes som en forlængelse af altanen, hvor man kan stille små stole, planter og andet ud på.

Svalegang på ny bygning

Køb din svalegang hos Balkon.dk

Vi tilbyder hos Balkon.dk en lang række forskellige specialfremstillede altaner, som også indeholder svalegange. Du kan også bruge disse som inspiration til at designe din helt egen, unikke altan, så du er sikker på at få din altan, præcist som du ønsker den.

Tagaltaner

Tagaltaner er kendetegnet ved at være monteret i en bygnings tagkonstruktion og ikke på facaden, som facademonterede altaner er. Altantypen omfatter dermed altaner på en bygnings øverste etage eller loftslejligheder.

Tagaltaner er mere indgribende i en bygnings konstruktion end regulære facademonterede altaner, og kræver derfor også en del mere arbejde. Der skal nemlig foretages ændringer i selve taget for at altanen kan tilpasses den pågældende bygnings tagkonstruktion. Dette afspejles også i prisen, da en tagaltan ofte er dyrere end en facademonteret altan. Til gengæld er tagaltaner en skøn tilføjelse til enhver bolig, der tillader beboeren at nyde den allerbedste og højeste udsigt.

Tagaltaner kan ses i flere forskellige afskygninger. De kan være helt indesluttede i tagkonstruktionen, og vil dermed være tættere på en tagterrasse end en altan. Tagaltaner kan også være helt eller delvist uden for tagets omrids, sådan at de ligner facademonterede altaner.

Da tagaltaner er en mere kompleks altantype, både i sin udformning og i monteringsarbejdet, vil de som regel være produceret i stål, da dette er det letteste, mest fleksible og holdbare materiale i forhold til andre materialer.

Altaner på en bygning

Køb din tagaltan hos Balkon.dk

Hos Balkon.dk tilbyder vi de fleste af ovenstående altantyper. Derudover kan du hos os købe specialfremstillede altaner, som er designet præcist efter dine specifikke ønsker og behov. Vores ypperste mission er nemlig, at du får lige præcis den altantype, som passer til dig og din bolig. Derfor tilbyder vi også ubegrænset og gratis rådgivning til dig, hvad enten du skal til at montere din altan selv eller stadig overvejer hvilken altan, du skal købe.

Tøv derfor ikke med at kontakte os her, så vi kan gå i gang med at udforme den perfekte altan til dig!

Mansardaltaner – altankvist

Mansardaltaner er en underkategori af tagaltaner, der også kan kaldes en altankvist eller manzardkvist. Altantypen er karakteriseret ved, at den griber delvist ind i både bygningens murkrone og tag. Mansardaltaner er dermed en slags hybrid mellem facademonterede altaner og tagaltaner, og monteres også med teknikker fra begge disse altantyper.

Altankvisten vokser nærmest ud fra boligens tag ofte som forlængelse af soveværelse eller stue. Nogle bruger altankvisten som balkon, hvilket giver et nærmest majestætisk udtryk. Andre bruger kvisten som en lille, lukket lomme i boligen, hvorfra der kan strømme ekstra lys ind.

Tagaltan og altankvist på hvidt hus

Ønsker du at bestille en balkon eller altan?

Har du tvivlsspørgsmål i forhold til balkoner og altaner eller brug for hjælp til at finde den rigtige løsning til dit hjem, så vil vi hos Balkon.dk meget gerne hjælpe dig. Vi tilbyder balkoner eller altaner i præcist den udformning og stil, som du ønsker.

Du kan se hele vores udvalg af altaner og balkoner her.

Børn på en stor balkon

Kontakt os nu